Det är nyårsafton och sista dagen på ett årtionde. Imorgon är det dags, ett nytt år och ett främmande 20-tal. För mig känns det här som ett stort skifte, inte för att årtiondet i sig är slut – men för att jag fyller trettio om bara en månad. Det är slut på mina år som tjugoåring och början på något annat. Livet som trettio.

Det sägs att vi människor överskattar vad vi kan göra på ett år, men underskattar vad vi kan göra på tio år. Jag tycker det stämmer så himla bra. Det är svårt att titta tio år framåt och tänka sig vad som finns där. För aldrig någonsin hade jag, för tio år sedan, kunnat drömma om det liv jag har idag och allt jag har gjort på dessa år.

När decenniet inleddes hade det gått ett halvår sedan jag tog studenten.

Jag ville bort från Gällivare. Göra något annat, se världen. Vi reste runt i Asien flera vintrar, jobbade somrarna i gruvan hemma och reste under vinterhalvåret. Jag har varit på de mest fantastiska platserna i världen med kritvita stränder, paraplydrinkar och turkost vatten. Jag har dykt med tjurhajar, sköldpaddor och fiskar i regnbågens alla färger. Lärt mig köra motorcykel och druckit alldeles för starka drycker i hinkar med sugrör.

Jag har uppfyllt barndomsdrömmen om att spendera en vinter i Kanadas klippiga berg. Åkt snowboard varenda dag och fått lära känna locals på mina zumbaklasser i Revelstokes gympasal. Jag har haft roliga jobb och påfrestande jobb. Jobbat för mycket, tvivlat på mig själv och ändå lyckats röra mig framåt.

Jag har träffat mitt livs kärlek.

Köpt hus och sålt hus. Blivit hundägare och senare mamma. Det går inte att beskriva den känslan i ord. För tio år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle sitta här, snart dags att fylla trettio med en snart femåring bredvid mig. Jag har utmanat mina rädslor och startat företag. Styrt min egen tid. Kämpat med att få allt att flyta på. Fortsatt ta ett steg i taget även när det varit motigt.

 

Livet år 2010 var fint på många sätt.

Men jag tror inte att jag är ensam om att aldrig vilja byta tillbaka. Ikväll sitter jag här, på nyårsafton, i en stuga i Tennevoll i Norge. Samma plats som jag gifte mig på för bara fyra månader sedan. Snön faller tätt utanför fönstret och jag känner mig så oerhört lugn. Tillfreds. Nöjd med livet. Det är svårt att summera tio år. Platserna man sett, människorna man mött och upplevelserna som format en. Men det har varit fantastiska år.

Allt är såklart inte guld och gröna skogar eller ens en rak väg. Men om det är något som de här tio åren fört med sig är det ett lugn och en tillit till mig själv och världen omkring mig. Jag har allt jag behöver, precis här.

Jag har lovat mig själv att fylla det kommande året med ännu mer liv och upplevelser. Mindre oro över onödiga saker och mer action. Mer människor och mindre skärmar.

Kan inte tänka mig något bättre ställe eller sätt att avsluta året på än just här. I en stuga med stormen som viner utanför. Det känns som ett perfekt avstamp för hur jag vill att nästa årtionde ska bli. Jag känner mig laddad och redo att ta mig an livet som trettio. Starkare än någonsin och med energi över så det räcker till fler.

Oavsett om du firar in det nya året idag eller inte, så önskar jag dig en bra dag och en fin start på det nya året. Man måste inte sätta mål, ge nyårslöften eller ”starta ett nytt liv” bara för att det är ett nytt år. Det är en ny dag, precis som vilken annan som helst. Allt blir som det ska vara.

Kom ihåg att du är stark och har kapacitet att klara allt. Tillsammans ger vi fasen Aldrig upp, vi är här imorgon igen. Jag känner på mig att 2020 är vårt och kärlekens år!

 

Gott nytt år till dig! ♡

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Markerade fält är obligatoriska.