This post is written in Swedish. From now on, all my blog posts will be in Swedish. You can read more about why I have chosen to switch back to my original language here. I hope you still want to tag along! If you want to read posts in English, you find more on my Instagram


Den här helgen har jag mestadels spenderat inomhus och försökt vila bort den oändliga tröttheten i kroppen. Jag har spenderat tiden med att ligga under en filt, leka med Erik – och så har jag tittat efter den perfekta sommarstugan. Förra året köpte vi en stugtomt i Ryssbält i Kalix skärgård. En tomt med massor av skog och alla möjligheter att bygga vad vi vill.  Trots att jag ännu ser fram emot många dagar ute i snön och den underbara vårvintern här hemma, måste jag erkänna att jag har börjat längta lite efter sommaren. Och ännu mer efter att få skapa vårt eget lilla paradis på den norrländska solkusten.

I somras hann vi bara dit ett par svängar för att kolla in tomten, dra lite ris och märka ut träd som skulle tas ned. Under hösten har de tagit ner träd och i sommar hoppas vi kunna göra markarbete på tomten. Jag har scrollat runt bland olika stugor, attefallshus och friggebodar under helgen och drömt mig bort tills vår egen står på plats. Jag ser framför mig hur jag vaknar upp i stugan en sommarmorgon, går över knarrande golv och gör upp eld i kaminen. Tittar en stund på den brinnande elden innan jag kokar kaffe och går ut och dricker dagens första kopp i morgonsolen på altanen medan fåglarna kvittrar. Livet. 

Det är gott om både blåbär och hjortron på vår egen tomt. Det är nog det vi gillar bäst allihop, speciellt Erik. 

Erik och fammo tar en paus efter att ha dragit ris och plockat bär på tomten i somras. Snart hoppas vi att vi har en stuga att mysa i istället. 

Jag och Markus har just nu väldigt olika idéer om hur den här stugan ska se ut. Om jag får bestämma blir det en liten stuga med bara det absolut nödvändigaste. En liten kamin, max ett uttag för att ladda mobil och dator, absolut ingen tv och bara ett litet kök. Väldigt stugig inredning med mycket vitmålat trä och naturmaterial, gärna gamla möbler som jag får ge lite kärlek och piffa med fina kuddar, härliga filtar och fina ljusstakar.

Om Markus däremot får bestämma blir det ett palats. Det ska finnas tv, tvspel, soffgrupper, matsal och ett kök med extra allt. Han vill ha eluttag i varje liten vrå, spotlights både inne och ute, badrum med jacuzzi och gärna plats för ett liveband, ett biljardbord, en pokeranläggning, tennishall och minst femtio gäster. Jag kanske överdriver lite, men när han berättar om vad han vill bygga är det så här det låter i mina öron. Flådigt och inte alls likt min lilla mysiga stuga i skogen.. Vi får se om vi lyckas komma överens, min stadsråtta och jag. ♡

Längtar efter att få käka mat ute i solen, som här i Lofoten i somras. Fast kanske på utflykt i skärgården istället. 

Har du något bra tips på fina stugor eller bra tillverkare? Eller någon sida där man kan hitta tips om att bygga stuga och få lite inredningsidéer?

Länka gärna, vi behöver alla tips vi kan få! ♡

8 kommentarer på “Drömmer om en sommarstuga

 1. Linnea – Lanclin.com on 4 mars, 2018 at 22:26 Svara

  Ha ha! Låter som när jag och Daniel skulle köpa huset vi bor i nu (som vi köpte utan att ha besökt det). Jag ville ha långt till närmsta granne, vedspis och uthus. Han ville ha stooooort hus, kommunalt vatten och avlopp och utan dörrar som inte går att stänga ordentligt (som han menar att jag vill ha då jag älskar spegeldörrar från sekelskiftet). Vi hamnade i en by utanför stan med kommunalt vatten och avlopp och intill skogen 🙂 Godkänd kompromiss tycker jag 😉

  1. Amanda Matti on 6 mars, 2018 at 15:21 Svara

   haha ja det är inte alltid helt lätt att komma överens. Låter som att ni hittat en bra kompromiss dock – blir nyfiken på att se hur ni bor! Låter härligt att bo nära skogen. Få se hur det går för oss och om vi lyckas komma till en sån kompromiss! 😅❤️

 2. Jacqueline on 5 mars, 2018 at 10:42 Svara

  Men ååh vad spännande med stuga! Vi är också sååå sugna på en egen stuga, eftersom eget hus ännu ligger lite långt bort så vore det så fint med någonstans att dra till.

  1. Amanda Matti on 6 mars, 2018 at 15:22 Svara

   jaa, men det förstår jag! NI som bor mitt i smeten också (åtminstone med mina mått mätt 😉) Ser fram emot att se vad ni hittar för stuga! Tycker att suget efter en stuga är stort trots att vi bor i hus, det är liksom inte riktigt samma sak! 😅

 3. Katta Bucketlife on 5 mars, 2018 at 11:39 Svara

  Hehe, verkligen på varsin ände av skalan 🙂 Känns bekant från liknande flytt- och inredningsrelaterade projekt jag varit med om. Men det brukar lösa sig till slut, visionerna brukar nog börja linjera bättre när man stött och blött vad syftet verkligen är med hemmet/platsen/rummet 🙂
  Ser väldigt mysigt ut redan!

  1. Amanda Matti on 6 mars, 2018 at 15:23 Svara

   haha ja, far away in thought but close at heart. Ja, men absolut. Det löser nog sig så småningom, hoppas jag. Vi har iallafall hunnit utesluta några saker. Vad hette förresten företaget som du tipsade om tidigare som låg i Särna? 😃❤️

 4. Emma Eriksson on 6 mars, 2018 at 08:30 Svara

  Men massivt vilken sommarlängtan jag fick nu! Jag är nog på din sida skalan, det ska vara knarrgolv och trasmattor 😉

  1. Amanda Matti on 6 mars, 2018 at 15:24 Svara

   Åh vad härligt! Och bra att du är på min sida! Du får komma och mysa med mig sen när stugan står klar (när det nu blir) – oavsett om det är knarrande golv eller tennisbanor 😅❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Markerade fält är obligatoriska.