Min andra gravidfotografering gick av stapeln för två veckor sedan. Jag fick äran att föreviga Alice fina gravidmage, då i vecka 35. Nu är det inte långt kvar tills den lilla är beräknad att göra entré i världen och jag kan inte bärga mig! Jag och Alice har jobbat så mycket ihop med podden den här vintern att jag verkligen har fått följa magens utveckling från dag till dag. Det är så häftigt med graviditeter och gravidmagar för de är så olika från person till person. Alice mage syntes ganska tidigt och har allt eftersom blivit till en riktigt rund kula.

gravidfotografering Amanda Matti - Foto: Amanda Matti © Explorealittlemore.se

Det sparkade i magen precis när vi skulle fota, som att bebisen kände på sig att det var något på gång.

Efter att ha fått fota några gravidmagar nu så ångrar jag att jag själv inte såg till att få en fin bild på min mage när det begav sig. Nu i efterhand hade jag gärna haft bilder att hänga upp på väggen. Speciellt nu när Erik själv gärna vill se bilder på när han var i min mage. Markus tog en fin bild på min mage när jag var i vecka 20. Han fotade skuggan av mig och magen i kvällssolen. Förutom den har jag bara dåliga selfies eller suddiga mobilbilder från graviditeten. Inget man vill hänga upp på väggen direkt.

Under tiden när jag var gravid, och ett par år innan, fotade jag själv nästan ingenting. Dessutom kände jag mig oerhört ful när jag var gravid och undvek kameror allt jag kunde. Jag kände inte igen mig själv, tyckte att jag var stor och otymplig och inte alls sådär fint gravid som alla andra är. Nu tycker jag att det var synd att jag tänkte så och lät det ta över handen. Jag hade gärna haft en bild på min stora mage. För där inne låg ju det vackraste jag vet, Erik.

gravidfotografering Amanda Matti - Foto: Amanda Matti © Explorealittlemore.se

Längtan efter den lilla i magen är svår att ta miste på. Vem är det där inne? I ett tidigare poddavsnitt pratar jag och Alice just om hur svårt det är att föreställa sig vem det är där inne i magen. Hur ser hen ut? Vems drag har hen? Tänk att Erik blev en exakt kopia av Markus.

gravidfotografering Amanda Matti - Foto: Amanda Matti © Explorealittlemore.se

gravidfotografering Amanda Matti - Foto: Amanda Matti © Explorealittlemore.se

Gravidfotografering där partnern är med är verkligen något jag börjat gilla.

Efter att ha fotat Alice och Victor nu och min kusin Louise-Marie och Daniel tidigare, har jag blivit helt såld på att fota bilder med båda tillsammans. Det blir inte bara en bild på en stor mage, bilder där båda är med berättar något mer om livet runtomkring den stora magen. Kärleken mellan varandra och bådas längtan syns så tydligt i bilderna. Här är vi och vi längtar efter dig.

Bilden där Sally (Alice och Victors hund) är med älskar jag också. Alla som har hund samtidigt som de varit gravida har nog varit med om att djuren förändras också. Sally är alltid nära Alice nu och ligger gärna på magen och sover. Att få med de fyrbenta på ett hörn är extra kul.

gravidfotografering Amanda Matti - Foto: Amanda Matti © Explorealittlemore.se

gravidfotografering Amanda Matti - Foto: Amanda Matti © Explorealittlemore.se

Vill du också föreviga din mage med en gravidfotografering?

Jag fotar gärna fler naturliga, fina bilder på gravidmagar i Gällivare med omnejd, skicka ett mail! ♡

 

2 kommentarer på “Fotografering: Gravidmage i vecka 35

  1. Jenn - forever abroad on 17 maj, 2018 at 10:52 Svara

    Vad fint fångat Amanda! Jättetjusiga bilder. Hoppas du får fler uppdrag <3

    1. Amanda Matti on 28 maj, 2018 at 10:06 Svara

      Tack Jennifer! 🙂 ❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Markerade fält är obligatoriska.