I helgen har vi varit i Luleå jag och Markus medan Erik har varit hos fammo och faffa. Första gången vi åker bort på tumanhand sedan Erik föddes, vi har haft en riktig lyxhelg som var både effektiv och avkopplande. När vi lämnat Erik på lördag morgon åkte vi ner till Luleå, shoppade bort alla (Alltså jag menar ALLA) julklappar på ett par timmar, hann med ett par glas vin på kvällen och en god middag på hotellrestaurangen. Sen kollade vi den obligatoriska hotellfilmen och somnade innan midnatt. Som de småbarnsföräldrar vi är vaknade vi tidigt, käkade en STOOR frukost, ni vet sådär stor att man nästa mår illa på slutet för att man försökt äta av ALLT.

Efter frukosten hoppade vi i bilen och åkte till IKEA. Helt enkelt en fantastiskt mysig helg! Att få åka bort på två och bara vara, prata om det som dyker upp i tankarna när man inte har någon annans liv i sina händer, få rå om varandra, dricka vin och hångla som tonåringar – det gör något med två vuxna människor som annars är fullt upptagna med att få vardagen att fungera.

Vardag är bland det bästa jag vet, livet består i slutänden av de små sakerna.

Att få vakna till ett bubblande barnskratt, uträtta saker på jobbet, träna, ha hundhår i maten, äta middag med människor man älskar och gå och lägga sig och veta att man får göra om det i morgon igen. Men det är också lätt att man som par blir mer som kollegor, att man fokuserar på arbetsuppgifter som behöver göras, löser problem som dyker upp och ser till att göra det man behöver för att få familjeföretaget att rulla. Det är skönt att få se på varandra utan distraherande saker runt omkring, bli påmind om hur mycket man tycker om varandra och vilka man är utan alla måsten. Vad som gjorde att man valde varandra från första början. Vi är ganska bra på det i vardagen också men hela förhållningssättet till varandra blir annorlunda när man är ett par och inte föräldrar.

Obligatoriska Ikea-köttbullar.

Dessutom har jag precis varit ute och sprungit, tredje gången på två veckor.

Helt fenomenalt bra för att vara jag! Jag tog på mig träningskläder redan imorse för att jag tänkte sluta tidigare och ta en springtur innan jag hämtade Erik, passa på att få lite dagsljus i systemet mitt i allt det mörka. Men av tusen olika anledningar blev det inte så, klockan gick och jag hann aldrig springa innan jag hämtade Erik. Men istället för att ta av mig träningskläderna och känna mig besegrad av Livet så blev jag tjurig, behöll träningskläderna på och gick till och med på möte iförd tights och löpartröja, när jag sen kom hem från mötet tog jag först en långpromenad med hundarna. Kom in och bytte skor och jacka och tog mig ut på en 5 kilometers löprunda.

Det tog mig 35 minuter att springa hela rundan, inklusive ett stopp för ett tåg. Tiden är väl inte så speciell men det som känns som en helt ny värld för mig är att det känns lätt att springa, 5 km gick fort. Det gick rätt lätt och jag hade kunnat fortsätta ett bra tag till om inte klockan började vara så mycket. Eftersom jag inte tränat något annat än STRONG by Zumba under hösten måste det vara det som gör skillnaden. HIIT träning gör alltså underverk för konditionen, det har man ju läst men nu vet jag.. Det fungerar tydigen också! Reklam kanske ni tänker, sanning tänker jag!

Nu ska jag ta och slå ihop datorn, plocka undan disken från våran nya, fina köksö och gå och sova. I morgon kväll har vi middagsgäster och det ska kockas mat för hela slanten! Kul med besök mitt i veckan, det känns som att man får en minihelg innan helgen. Det borde alla testa! Bjud hem någon på middag eller gör något som du annars gör på helgen, fast mitt i veckan. Lovar att den där sköna helgfeelingen infinner sig och håller sig kvar dagen efter. Plötsligt blir arbetsveckan mycket kortare och livet lite roligare!

-25 grader på lördagen och GALET VACKERT längs vägen. Jag tvingade Markus att göra en hel del avstickare längs vägen för att jag skulle få fota. Jag hoppade ut mitt på broar, längs vägar och annat för att föreviga det vackra till efterlevande. En dag kommer han tacka mig!

2 kommentarer på “Kärlek, julklappar och löpningskärlek

  1. Idabjornfots on 30 november, -0001 at 00:00 Svara

    Hej! Hittade hit för några veckor sen via Jennifer Sandströms blogg då hon tipsade om dig, och jag har verkligen fastnat!! Du har så intressanta funderingar och formulerar dig så bra så jag bara slukar allt. Och även fast jag inte känner dig så är det superroligt att få läsa både djupare inlägg men även vardagsinlägg om familjen! Verkligen en unik och bra blogg du har! 😃 Kram från Ida!

  2. Explorealittlemore on 30 november, -0001 at 00:00 Svara

    Men gud vad roligt att höra! Tack Ida! 😀❤ blir så glad av att höra det! 👍 underbart 😘

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Markerade fält är obligatoriska.